KAMISHIBAÏ KARAVAAN

De Kamishibaï maakt deel uit van de voorouderlijke Aziatische traditie dat bestaat uit het vertellen van verhalen aan de hand van prenten. Laat u onderdompelen in de magie van een nomadenverhaal en ontdek zo de cultuur van de Touaregs, het legendarische volk uit de Sahara. Doe mee met verschillende workshops, leer hoe je een kameel uit papier maakt en hoe je een tulband op je hoofd plaatst. Leer hun taal door te schrijven in het zand.

Iedereen is meer dan welkom!

LITTLE SUN

Little Sun, het kleine zonnelampje in de vorm van een gele bloem, is een creatie van artiest olafur Eliasson. Het project werd als Little Sun gedoopt en heeft de bedoeling de wereld en iedereen erin te verlichten en te belichten, zelf de mensen die ver weg wonen van enig bereik.

Haar bijzonderheid? Gezien deze lieve bloem wordt verkocht in het Westen en andere rijke landen, kan ze op deze manier voorzien in de nood van de meest behoeftigen.

www.littlesun.com

Hoe ziet het dagdagelijkse leven eruit van een kind uit de Sahara zonder elektriciteit? Hoe beinvloedt de zon het leven op de aarde? Op het festival is er de mogelijkheid om te luisteren

Houten spelen (volwassenen toegelaten ; ) )

De vzw Kijani versiert de site van het Sahelfestival en stelt ook houten spelen rond het thema ‘Sahara’ ter beschikking. Kom en geniet!